O nama

U sklopu Pučkog otvorenog učilišta Novak djeluje i jedna od kvalitetom najpoznatijih autoškola AUTOŠKOLA POU NOVAK koja osposobljava kandidate za vozače A1, A2, A, B, C i CE na području Međimurske županije.

Teoretski dio obuke može se obaviti u moderno opremljenim učionicama u Maloj Subotici, Braće Radića 69 u sjedištu autoškole, a vožnja po dogovoru. Visoka prolaznost kandidata rezultat je obuke na modernim vozilima  i stručnosti instruktora vožnje.

 

Autoškola Novak vozila

30 godina tradicije u obuci vozača

Pučko otvoreno učilište NOVAK

Pučko otvoreno učilište NOVAK djeluje kroz srednjoškolsko obrazovanje odraslih od 1995. godine. Ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Novak je Franjo Novak.

Učilište je od osnivanja do danas proširilo svoje programe srednjoškolskog obrazovanja u skladu s kadrovskim i materijalno-tehničkim uvjetima. Da bi pružali kvalitetnu nastavu raspolažu s kvalitetnim timom profesora i stručnih suradnika u svim programima.

Posebna pogodnost Pučkog otvorenog učilišta Novak za polaznike je da imaju mogućnost svladavanja programa putem dopisno-konzultativno nastave, što polaznicima omogućava lakše obrazovanje uz rad.

Pučko otvoreno učilište Novak ima odobrenje za izvođenje nastave za stjecanje srednje stručne spreme i prekvalifikacije iz različitih sektora; promet i logistika, poljoprivreda, prehrana i veterina, graditeljstvo i geodezija, te strojarstvo, brodogradnja i metalurgija.

Od prometnih zanimanja ovdje se stječu znanja i vještine za tehničare cestovnog prometa, vozače motornog vozila i usavršavanje za instruktore vožnje za sve kategorije.

Iz poljoprivrednog spektra zanimanja tu je obrazovanje za poljoprivredne tehničare-opći smjer, poljoprivredne gospodarstvenike, ratare, voćare, vinare, vinogradare i stočare.

Iz građevinskog spektra zanimanja za arhitektonske tehničare, građevinske tehničare, zidare, tesare, krovopokrivače, armirače, montere suhe gradnje, soboslikare-ličioce, fasadere.

Ukupno, čak 21 program za srednju stručnu spremu i prekvalifikaciju.

U Učilištu se obavljaju programi osposobljavanja za rukovatelje radnim strojevima (buldožeri i grederi, viličari, autodizalice, bageri, rovokopači, toranjska dizalica, motorna pila…), te program osposobljavanja vozača vozila za prijevoz i rukovanje opasnim tvarima-ADR koji godišnje polazi preko 150 polaznika.

Novo u Učilištu su programi osposobljavanja za rukovatelje ručno upravljanim mehaniziranim alatima i strojevima za obradu metala. Program za stjecanje početnih kvalifikacija i periodičke izobrazbe vozača za kategorije C1, C, CE, D i DE na osnovu kojeg se stječe COD 95 (oznaka EU kao dokaz stečene kvalifikacije za vozača)koji je i najinteresantniji program ulaskom RH u EU. Program periodičke izobrazbe vozača za kategorije C1, C, CE, D i DE profesionalni vozači su dužni polagati svakih 5 godina.

Novost u programima usavršavanja je program SPECIJALIST/ICA ZAŠTITE NA RADU.

vodimo brigu o novim trendovima i potrebama

Zapošljivost polaznika nakon završetka obrazovanja vrlo velika

Upisi za razne programe obrazovanja su svakodnevni, a obrazovne grupe se formiraju prema potrebama kako bi nastava za polaznike bila što kvalitetnija.

O kvaliteti ovog Učilišta govori i podatak da je zapošljivost polaznika nakon završetka obrazovanja u ovom Učilištu vrlo velika. Za svaki predmet polaznici dobivaju stručno nastavno pismo.

U Pučkom otvorenom učilištu Novak stalno vode brigu o novim trendovima i potrebama na obrazovnom tržištu uvođenjem aktualnih obrazovnih programa.

Radi što boljeg uvida što je potrebno tržištu rada i kakva su znanja i vještine potrebne poduzećima vezana uz edukaciju radnika surađuju s nizom trgovačkih društava.

Nije stoga slučajno da kvalitetu rada ovog Učilišta prepoznaju i polaznici izvan Međimurske županije, iz susjednih županija: Varaždinske, Koprivničko-križevačke, Grada Zagreba.

Nije rijetkost da se u ovo Učilište upisuju i gimnazijalci kako bi stekli strukovno obrazovanje, ali i pripadnici romske nacionalne manjine, kako bi povećali svoju zapošljivost.

Pučko otvoreno učilište Novak uključuje se u akciju Tjedna cjeloživotnog učenja svake godine.

Kontaktirajte nas

Telefon: 099/214-1890
Telefon: 040/312-113

Nalazimo se u

Mala Subotica, Braće Radića 69,

Čakovec, Zelena 1,

Prelog, Glavna 5