Vatrogastvo – preventivne i operativne mjere 22.4.2023. Mala Subotica

Pučko otvoreno učilište Novak i Dobrovoljno vatrogasno društvo Mala Subotica kroz dugogodišnju suradnju provodi razne edukativne radionice. Radionica u Tjednu cjeloživotnog učenja biti će posvećena preventivnim i operativnim mjerama u vatrogastvu.

Sadržaj radionice:
Osnove zaštite od požara – kako naučiti o osnovnim principima prevencije požara, opremi za gašenje požara i sigurnosnim procedurama u slučaju izbijanja požara u različitim okruženjima, uključujući domove, radna mjesta i javne zgrade.

Tehnike gašenja požara – kako naučiti o različitim tehnikama gašenja požara, od osnovnih metoda poput uporabe vatrogasnih aparata do složenijih metoda gašenja požara u zatvorenom prostoru i na otvorenom prostoru.

Prva pomoć – kako naučiti o osnovnim postupcima prve pomoći u slučaju požara, uključujući postupke reanimacije, osiguravanja disanja i zbrinjavanja ozljeda koje su posljedica požara.

Tehnička spašavanja – kako naučiti o tehnikama spašavanja u različitim situacijama, uključujući spašavanje u zgradama, spašavanje u prometnim nesrećama i spašavanje u prirodnim nepogodama.

Vatrogasna oprema – kako se upoznati s vatrogasnom opremom, njezinim funkcijama i uporabi, te kako pravilno održavati i koristiti vatrogasnu opremu.

Datum događaja:            22. travnja, 2023.
Lokacija događaja:         POU Novak, Braće Radića 69, Mala Subotica
Kontakt:                           autoskola@pounovak.hr, 099/214-1890